Home › Forums › (Magyar) Műhely › Generátor – töltés problémák
- This topic has 2 replies, 3 voices, and was last updated 7 years, 3 months ago by
szobodek viktor.
-
AuthorPosts
-
-
Csizmadia Ferenc
saidSziasztok!
Egy kis segítségre lenne szükségem, mert töltésproblémával küzdök…
A régi generátorom nem töltött rendesen, terhelésnél, fordulatom 13.5V-ot mértem a akkusaruknál, de a töltésjelző nem világított járó motornál.
Feltettem egy felújított generátort, és azóta a töltésjelző világít, illetve ahogy emelem a fordulatot, egyre erősebben.
Ami feltűnt, hogy gyújtáson az előgerjesztési feszültségem (a 15-ös csatlakozó a fesz. szabályozó illetve a generátoron) kb 1.9V. Ez normális? Nekem kicsit kevésnek tűnik, de nem találtam erről adatot, hogy mennyi lenne a jó.
Próbáltam mechanikus és elektronikus fesz. szabályozóval is, de a töltéslámpa egyfolytában világít.Esetleg lenne valami ötlet, hogy merre mérjek, keressek hibát? Nálatok mennyi az előgerjesztési fesz gyújtáson?
A gép amúgy 89-es évjárat, itt már nincsen külön relé a töltéslámpához, ha ez számít…Köszi előre is!
Üdv, Feri
-
Péterem
saidSzia Ferenc!
Testhiba is előfordulhat, érdemes átnézni mindegyiket, én is nagyon sokat küzdöttem töltés gondokkal. Generátort cserélgettem, feszültségszabályzót,sarukat lecseréltem, sőt újra is lett kábelezve némely része az autónak (volt egy erősen törött vezetékem) de nem alakult úgy a dolog, ahogy nekem jó és megbízható lett volna. Sok küzdés után kaptam egy tippet, ami utána megjavultak a gondjaim.
A generátoron van egy csavar, mely a tested adja, nem tudom mi a neve, itt el tud szökni a feszültség, ha nincs jól meghúzva, össze tud égni a fém alatta, érdemes kivenni ezt a csavart, megtisztítani a felületeket és jó erősen visszahúzni. Illetve egy gyújtáskapcsoló csere is szükséges volt érdekes módon, mert x 100 km után az autót ha leállítottuk, nem indult be, csak kb fakultatívan ha kedve volt. Szerencsére ez a gondom is megoldódott -
szobodek viktor
saidKedves Ferenc!
Nekem volt egyszer hasonló problémám. A feszültségértékeket nem tudom, de a visszajelző fordulatszám emelkedésre erősödő fénnyel reagált. A megoldást a generátoron 2 db vezeték megcserélése jelentette. A két vékony szál az egymás mellett lévő sarukon.
-
You must be logged in to reply to this topic.